понеделник, май 07, 2012

Да бъдем във форма за лятото

Идва лято и се замислих за хилядите хора дремещи в офисите, които се чудят как да изглеждат добре за лятото. Запомнете едно - няма лекарство, което да ви направи добре изглеждащи на плажа и едновременно с това силни психически. Седейки не може да постигнете максимата "Здрав дух в здраво тяло".

Приятели, боксът е може би един от най-трудните спортове, a боксьорът трябва да съчетава уникалната комбинация от скорост, сила и издръжливост. Присъединявайки се към моя боксов клуб аз ще ви помогна не е само за влизане във форма, а и да постигнете още един важен аспект - психическата нагласа да успееш. Нима психиката на победител не е важна и във вашата професия? Боксът е различен от отборните спортове, тъй като много от решенията трябва да направиш сам. Няма съотбориник, който да се притече на помощ. Психически трябва да си силен, за да успееш в този спорт.

Никой не може да вземе решение вместо теб да тренираш. Решението трябва да се направи на индивидуално ниво. Направете първата крачка сега! Ето един цитат от рекламата на Адидас с Мохамед Али, която много ме зарежда:

"Невъзможното е само силна дума, използвана от слаби хора, намиращи за по-лесно да живеят в света, който им е отреден, вместо да открият силата в себе си да го променят. Невъзможното не е факт. То е убеждение. Невъзможното не е твърдение. То е предизвикателство. Невъзможното е осъществимо. Невъзможното е временно. Невъзможното е…нищо."

Това не е спорт, в който просто ще играеш. Това е спорт, където можеш да бъдеш наранен. Боксът е спорт за воини, и тези, които са силни както психически,така и физически. Всички ще изпитват страх и съмнение, но със специализирана подготовка и опит, ще се учат да потушават тези чувства. Тренирай много и вярвай в себе си. Чрез упорита работа, ще придобиеш увереност и на ринга и в работата. Боксът е спорт, който награждава тези, които работят усилено и преодоляват пречките. Нима в живота не е така?

Направи избора си сега! Тренирай като шампион и може да станеш такъв.

Така направиха и много от децата в моя клуб. Ето и най-упоритите, които ще участват на републиканското първенство за деца до 14 години, което започва на 7 Май.


Стефан Узунов до 38кг от 25 ОУ "Петър Берон"

Валери Първанов до 60кг (нямам негова снимка)


Успех момчета. Ще стигнете далече!

Няма коментари: